نیکان کیفیت اندیش

کلینیک تخصصی مدیریت

نیکان کیفیت اندیش
مشاوره سیستم های مدیریت
نیکان کیفیت اندیش
برگزاری دوره های آموزشی تخصصی
نیکان کیفیت اندیش
تدوین استاندارد های ملی
نیکان کیفیت اندیش
دریافت نشان استاندارد

 

اولین مسابقه مبلمان صادراتی ایران

Iran Furniture Export Competition

          نیکان کیفیت اندیش    
کلیپ مراسم اختتامیه اولین دوره مسابقات مبلمان صادراتی ایران    
    

اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران با همکاری پژوهشگاه استاندارد ایران در راستای ایفای رسالت حرفه ای خود در زمینه توسعه صادرات مبلمان ایران و با هدف آموزش، ترویج و تشویق رویکرد صادرات در میان تولیدکنندگان مبلمان کشوراقدام به تدوین وبرگزاری اولین دوره مسابقه مبلمان صادراتی ایران(IFEC) نموده است.

هدف از برگزاری این مسابقه جلب توجه تولیدکنندگان مبلمان کشور به شاخصه های تولید، آماده سازی و ارایه محصولات صادراتی، آموزش و بومی سازی این شاخصه ها در واحدهای تولید مبلمان طی فرآیند برگزاری مسابقه و در نهایت تشویق و ترویج فرهنگ تولید و عرضه محصولات صادراتی در میان تولیدکنندگان مبلمان کشور است.

برهمین اساس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران تلاش نموده است تا با همکاری پژوهشگاه استاندارد ایران و شرکت مهندسی نیکان کیفیت اندیش که از صلاحیت های فنی لازم در حوزه استاندارد سازی محصول و فرآیندهای تولید و نیز سوابق حرفه ای درحوزه تدوین و اجرای استانداردهای ملی حوزه مبلمان و دکوراسیون برخورداراست، ساختاری قابل قبول برای برگزاری اولین دوره مسابقه مبلمان صادراتی ایران را طرح ریزی نماید. ساختاری که طبعا متناسب با روند توسعه کمی و کیفی رویکرد صادرات مبلمان در سال های آتی، توسعه و تکامل خواهد یافت.

 روند برگزاری مسابقه:

براساس برنامه ریزی صورت گرفته اولین دوره مسابقه  مبلمان صادراتی ایران مطابق جدول زمانبندی و سلسله مراتب ارزیابی که در صفحات بعد توضیح داده شده برگزار خواهد شد. در این فرآیند شرکت هایی که براساس داوری و ارزیابی شاخص ها و زیر شاخص های تعیین شده موفق به کسب حداقل امتیازات و جایگاه اول درهر رسته تولیدی میشوند، مفتخر به دریافت تندیس مبلمان صادراتی و لوح زرین، و حائزین رتبه های دوم و سوم مفتخر به دریافت لوح های سیمین و بلورین در زمینه مبلمان صادراتی خواهند شد.

براساس این برنامه پژوهشگاه استاندارد به عنوان بازوی تخصصی ارزیابی فنی و آزمون محصول و شرکت مهندسی نیکان کیفیت اندیش به عنوان بازوی تخصصی و اجرایی مسابقه مبلمان صادراتی ایران (IFEC) ، فرآیند برگزاری مسابقه را تحت نظارت هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران اجرا خواهد نمود.

 

 

زمانبندی اجرای مسابقه:

  • آغاز ثبت نام در مسابقه از مرداد ماه 95همزمان با نمایشگاه بین المللی مبلمان منزل تا 15 آبان 95
  • بازه زمانی ارزیابی و داوری از 1/8/95 لغایت 1/10/95
  • مراسم اختتامیه و اهداء جوایز در دی ماه 95 همزمان با مراسم اختتامیه ششمین نمایشگاه بین المللی مبلمان اداری

 

جوایز مسابقه :

  • حائزین رتبه اول هر رسته: تندیس تولیدکننده مبلمان صادراتی و لوح زرین
  • حائزین رتبه های دوم هر رسته: لوح سیمین مبلمان صادراتی
  • حائزین رتبه های سوم هر رسته: لوح بلورین مبلمان صادراتی
  • مشارکت کنندگان حائز امتیازات بالای 700 : تقدیر نامه حضور در مسابقه مبلمان صادراتی
  • اعطای اولویت و امتیاز حضور در نمایشگاه های خارجی برای حائزین رتبه اول تا سوم
  • اولویت جانمایی درسالنهای محصولات صادراتی در نمایشگاههای داخلی برای حائزین رتبه اول تا سوم
  • اعطاء لوح یاد بود به کلیه شرکت کنندگان
  • ارائه گزارش فنی کامل از نتایج ارزیابی کارشناسان به تمامی مشارکت کنندگان

توضیح : هر مشارکت کننده می تواند در چند رسته از رسته های تخصصی مسابقه که جدول آن در ذیل می آید مشارکت نماید، اما درصورت کسب جایگاه برتر در چند رسته، تنها مفتخر به دریافت یک تندیس تولیدکننده مبلمان صادراتی شده و در سایر رسته ها صرفا مفتخر به دریافت لوح زرین خواهد شد. دریافت لوح در چند رسته بلامانع است .

 

ساختار و فرآیند برگزاری و نحوه ارزیابی ها در مسابقه:

ساختار اجرایی و فرآیند ارزیابی ها و داوری ها در مسابقه  مبلمان صادراتی ایران براساس بهینه کاوی از مدل های ارزیابی در صنایع مختلف، مسابقه های مشابه خارجی و همچنین برآیند نظرات خبرگان صنعت مبلمان طراحی گردیده است.

این مسابقه مطابق جدول ذیل در رسته های تولیدی مبلمان به شرح مندرج در جدول شماره (1) برگزار می شود و شاخص های ارزیابی در قالب 4 شاخص اصلی به شرح مندرج درجدول شماره (2) شامل: "مدارک و گواهینامه ها" "ویژگی های واحد تولیدی"، "ویژگی های کیفی محصول" و " تست مقاومت محصول "  و 23 شاخص فرعی در ذیل چهار شاخص اصلی تدوین گردیده است. مجموع امتیازهای قابل کسب در هر رسته تولیدی براساس 4 شاخص اصلی 1000 امتیاز خواهد بود.

 

 

جدول شماره(1): رسته های تولیدی مسابقه

 

مبلمان اداری

مبلمان خانگی

صندلی مدیریتی

مبل خانگی و سرویس غذاخوری کلاسیک پر آرایه

مبل خانگی و سرویس غذاخوری کلاسیک کم آرایه

صندلی کارمندی

سرویس خواب بزرگسال کلاسیک پرآرایه

سرویس خواب بزرگسال کلاسیک کم آرایه

صندلی انتظار

بوفه، کتابخانه، ویترین، کنسول کلاسیک

(پر یا کم آرایه)

 

صندلی آمفی تئاتر

مبل خانگی مدرن (ترکیبی روکش و چوب یا فلز)

مبلمان تختخوابشو و تختهای تاشوی مدرن

صندلی آموزشی

میز و صندلی نهارخوری مدرن

میز و صندلی آشپزخانه مدرن

مبل اداری

میز جلو مبلی مدرن

سرویس خواب بزرگسال مدرن

میز کارمندی

سرویس خواب نوزاد مدرن

سرویس خواب کودک و نوجوان مدرن

میز مدیریتی

میز لوازم صوتی و تصویری مدرن

کمد جالباسی و جاکفشی مدرن

جاکتابی و قفسه

بوفه، کتابخانه، ویترین مدرن

تشک خواب

میز کنفرانس

 

 

میز کانتر

 

 

 

 

 

 

جدول شماره (2): شاخص های اصلی، شاخص های فرعی و امتیازات

مطابق جدول زیر ارزیابی مشارکت کنندگان بر اساس 4 شاخص اصلی و23 شاخص فرعی و متناسب با امتیازات پیش بینی شده انجام می شود. مشارکت کنندگان محترم می توانند توضیحات لازم برای آشنایی با شاخص ها و زیر شاخص های مورد ارزیابی را در جدول زیر مطالعه فرمایند. درعین حال مشارکت کنندگان محترم میتوانند طی تماس با کارشناسان شرکت مهندسی نیکان کیفیت اندیش پاسخ پرسش ها و راهنمایی های لازم را دریافت نمایند.

شاخص های اصلی

شاخص های فرعی

امتیازها

مدارک و گواهینامه ها
200 امتیاز

بروشور:

بروشور به زبان خارجی شامل مشخصات کامل،  ابعاد محصول و اجزاء محصول، وزن، مشخص شدن تعداد جاگیری در کانتینر، جنس  و کیفیت مورد استفاده در محصول، دستورالعمل استفاده و نصب و مونتاژ به صورت شماتیک با اطلاعات کامل ، نحوه و شرایط نگهداری محصول، و شرایط گارانتی و خدمات پس از فروش. (کیفیت طراحی و زیبایی بروشور امتیاز آور است)

20

کاتالوگ:

کاتالوگ محصولات به زبان خارجی شامل اطلاعات و تاریخچه و توانمندیهای  شرکت،  عکس از زوایای مختلف که گویایی مشخصات محصول باشد و ... (کیفیت طراحی و زیبایی بروشور امتیاز آور است)

10

مدارک صادراتی:

مدارک صادراتی مانند پیش فاکتور (pro forma)، فاکتور (invoice)، لیست مشخصات محصول از لحاظ وزن، ابعاد و حجم، تعداد، نوع بسته بندی، تعداد در هر بسته، تعداد در هر پالت و... (packing list) و ...

یک نمونه از فرم های مذکور به صورت فرضی برای یک محموله صادراتی از محصول مورد نظر و به زبان کشور مقصد تکمیل گردد

20

سایت:

این موارد مورد ارزیابی قرار میگیرد، چند زبانه بودن سایت، کامل بودن اطلاعات سایت، راحتی استفاده، طراحی و زیبایی، وجود کانالهای ارتباطی مانند ایمیل

15

لیست قیمت:

ارایه لیست قیمت محصولات به زبان خارجی شامل قیمت واحد و کل با توجه به حالات و اجزاء مختلف محصول به زبان خارجی

15

گواهینامه ایزو 9001 :

ارایه گواهینامه معتبر با تاریخ اعتبار دارای تاییدیهIAF (شرکتهای معتبر گواهی دهنده CB، میبایست از سازمانIAF که مسئولیت تایید صلاحیت این شرکتها را از طرف سازمان جهانی استاندارد ISO برعهده دارد، دارای تایید صلاحیت باشند)

10

گواهینامه ایزو 14001:

ارایه گواهینامه معتبر با تاریخ اعتبار دارای تاییدیهIAF (شرکتهای معتبر گواهی دهنده CB، میبایست از سازمانIAF که مسئولیت تایید صلاحیت این شرکتها را از طرف سازمان جهانی استاندارد ISO برعهده دارد، دارای تایید صلاحیت باشند)

10

استاندارد ملی ایران:

در صورت اجباری بودن استاندارد ملی ایران برای محصول مورد نظر ارایه گواهینامه استاندارد امتیاز آور میباشد.

10

استانداردهای منطقه ای:

ارایه گواهینامه معتبر استاندارد های منطقه ای مانندce  (استاندارد محصول اتحادیه اروپا) ، product safety (گواهینامه های ایمنی و کیفیت محصول صادر شده توسط CB های معتبر) ،  GOAST R(استاندارد محصول کنفدراسیون روسیه) و... برای محصول مورد نظر امتیاز آور میباشد.

30

سابقه صادرات (حجم و پیوستگی):

ارایه مدارک دال بر سابقه صادرات مانند اظهارنامه صادارتی و invoice مربوطه برای این قسمت الزامی است، حجم و پیوستگی صادرات انجام شده بر امتیاز دریافتی تاثیر گذار است.

30

وجود نمایندگی در کشورهای دیگر:

ارایه مدارک دال بر وجود نمایندگی در کشورهای دیگر مانند قرارداد ، عکس ، اطلاعات تماس و ...

30

 

ویژگی های

واحد تولیدی
200 امتیاز

فضای تولید:

در ارزیابی واحد تولید مواردی مانند تکنولوژی تولید (میزان خودکار یا دستی بودن و کیفیت ماشین آلات) ، آراستگی محیط کار و  کافی بودن فضای تولید متناسب با نوع تولید مورد بررسی قرار میگیرد

25

انبار محصول نهایی:

در ارزیابی انبار محصول نهایی مواردی مانند سیستم انبار داری ، آراستگی محیط انبار ، کافی بودن فضای انبار متناسب با محصولات و  محصور بودن انبار مورد بررسی قرار میگیرد

25

انبار مواد اولیه:

در ارزیابی انبار محصول نهایی مواردی مانند سیستم انبار داری ، آراستگی محیط انبار ، کافی بودن فضای انبار متناسب با محصولات و محصور بودن انبار مورد بررسی قرار میگیرد

20

سیستم کنترل کیفیت:

در این مرحله سیستمهای کنترل کیفیت مواد اولیه، حین تولید و محصول نهایی از لحاظ جاری بودن و اثربخشی سیستم مورد بررسی قرار میگیرد.

25

سیستم برنامه ریزی تولید:

در این مرحله سیستمهای برنامه ریزی تولید سفارش های دریافتی شامل برنامه ریزی مواد برنامه ریزی مراحل تولید و مونتاژ و بسته بندی از لحاظ جاری بودن و اثربخشی سیستم مورد بررسی قرار میگیرد.

25

سیستم طراحی محصول:

در این مرحله سیستمهای طراحی محصول شامل انتخاب مدل، طراحی اجزا، ، تهیه مدارک ساخت مانند لیست مواد و قطعات BOM ، نمودار فرایند تولید OPC، نقشه های انفجاری ساخت، لیست برش، طرح بسته بندی، طرح کنترل مواد و محصول مورد بررسی قرار میگیرد.

25

سیستم خدمات پس از فروش و رسیدگی به شکایات:

در این مرحله سیستمهای ثبت و پیگیری شکایت، نحوه اجرا و رسیدگی به شکایات و خدمات پس از فروش، تعرفه قیمت خدمات، امکانات و تجهیزات ارایه خدمات مانند وسیله نقلیه،ابزارآلات و نیروی انسانی و کانالهای ارتباطی مانند تلفن، ایمیل، تلگرام و ... مورد بررسی قرار میگیرد.

25

سیستم فروش و بازرگانی خارجی:

در این مرحله سیستم های فروش و بازرگانی خارجی مانند کانالهای ارتباطی، روش بازاریابی خارجی، روش عقد قرارداد و ثبت سفارش، تهیه مدارک صادراتی و ... مورد بررسی قرار میگیرد.

30

ویژگی های کیفی محصول
400 امتیاز

طراحی محصول:

در این مرحله تیم داوری محصول مواردی مانند زیبایی طراحی،  اصالت طراحی ،  قابلیت مونتاژ و دمونتاژ محصول،  قابلیت سری سازی تولید محصول را مورد بررسی قرار میدهند.

125

بسته بندی:

در این مرحله تیم داوری محصول مواردی مانند زیبایی بسته بندی،  مقاوم بودن بسته بندی از لحاظ جنس و نوع ساخت،  بسته بندی اجزاء ،  وجود برچسب اطلاعات و  قابلیت ردیابی محصول را مورد بررسی قرار میدهند

150

کیفیت ساخت:

در این مرحله تیم داوری محصول مواردی مانند کیفیت ساخت محصول از لحاظ جنس و روشهای تولید و کیفیت ظاهری محصول مورد بررسی قرار میدهند

125

تست مقاومت محصول
200 امتیاز

آزمون های استحکام و دوام:

در این مرحله آزمایشگاه معتمد استاندارد تستهایی برروی محصولات بر گرفته از استانداردهای ملی تدوین شده انجام داده و گزارش خود را به تیم داوری محصول ارایه مینماید

200


* زبان خارجی میتواند زبان یک یا چند کشور خارجی به انتخاب شرکت کننده به عنوان مقصد صادرات باشد.

 

کمیته های داوری و ارزیابی:

کمیته های داوری و ارزیابی مسابقه مبلمان صادراتی ایران از بین نخبگان صنعت، متخصصان دانشگاهی و نمایندگان اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران انتخاب شده و در سه گروه به شرح ذیل ایفای نقش می نمایند:

  • تیم های ارزیابی مدارک که ارزیابی مدارک ارسالی از سوی مشارکت کنندگان را بر عهده دارند (هر تیم دو نفر)
  • تیم های ارزیابی واحد تولیدی که ارزیابی حضوری از محل تولید مشارکت کنندگان را بر عهده دارند (هر تیم سه نفر)
  • تیم های داوری و ارزیابی محصول که داوری ارزیابی محصولات را برعهده دارند ( هرتیم پنج نفر)

داوران هر رسته تخصصی ثابت بوده و ارزیابی ها به صورت مقایسه ای بین مشارکت کنندگان هر رسته انجام     می شود. درعین حال به منظور راهبری و نظارت برعملکرد مناسب تیمهای اجرایی برگزاری مسابقه، کمیته ای متشکل از رییس کمیسیون توسعه صادرات اتحادیه و پنج نفر از اساتید دانشگاه، پیشکسوتان و متخصصین صنعت تحت عنوان کمیته نظارت، ضمن ارزیابی کیفیت برگزاری مسابقه، نقطه نظرات اصلاحی خود را به هیات مدیره اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان مبلمان ایران اعلام می نمایند.

همچنین، جناب آقایان مهندس سهیل عابدی و دکتر محسن ضیایی به نمایندگی از سوی هیات مدیره اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران نظارت بر عملکرد شرکت مهندسی نیکان کیفیت اندیش به عنوان مجری تخصصی مسابقه را بر عهده خواهند داشت.

روش محاسبه امتیاز ها:

نحوه امتیاز دهی و حد نصاب امتیازها برای شرکت کننده گان به شرح ذیل می باشد:

  • هر یک از مشارکت کنندگان می تواند در هر رسته تخصصی مسابقه، یک محصول خود را برای ارزیابی کاندید نماید.
  • شاخص های ارزیابی شامل 4 شاخص اصلی و 23 شاخص فرعی بوده و مجموع امتیازهای قابل کسب 1000 امتیاز می باشد.
  • امتیازات مربوط به 3 شاخص اصلی شامل: "مدارک و گواهینامه ها"، "ویژگی های واحد تولیدی"، "ویژگی های کیفی محصول" توسط هر یک از تیمهای داوری تعیین و جمع امتیازات حاصل از ارزیابی این سه شاخص، با امتیاز حاصل از نتیجه تست های مقاومت محصول بعنوان شاخص اصلی چهارم جمع شده و امتیاز نهایی هرمشارکت کننده (محصول) را به دست می دهد .
  • برای کسب تندیس و لوح زرین و یا لوح های نقره ای و بلورین در هر رسته، لازم است مشارکت کننده علاوه بر کسب بیشترین امتیاز در بین مشارکت کنندگان، حداقل امتیاز 600 از 1000 را کسب نموده باشد. برای رسته هایی که تنها یک مشارکت کننده دارد، حداقل امتیاز برای کسب تندیس یا لوح برابر 700 میباشد.

  فرآیندها و مراحل اجرایی مسابقه:

  

نکات مهم:

  • هنگام ارائه مدارک به مجری ارائه اصل و کپی مدرک جهت تطبیق کارشناس الزامی می باشد.
  • بهای ثبت نام در مسابقه برای یک رسته تولیدی مبلغ پانزده میلیون ريال(15.000.000ریال) بوده و به ازای ثبت نام در هر رسته دیگر، مبلغ هفت میلیون و پانصد هزار ريال(7.500.000ریال) به بهای ثبت نام افزوده می شود.
  • مشارکت کنندگانی که محصول آنها به صورت دمونتاژ شده ارایه می شود می بایست دو محصول برای پلمپ ارایه نموده و در روز تحویل محصول به انبار، یکی از محصولات را در محل انبار مونتاژ نمایند.

توجه: تهیه یک فیلم ساده از نحوه مونتاژ محصول و ارایه به همراه مدارک، امتیاز بیشتری در این قسمت به همراه دارد.

  • لازم است مشارکت کنندگان محترم از نصب هر گونه پلاک، آرم و برچسب بر روی محصول مورد ارزیابی داوران خودداری نمایند.
  • رفت و آمد و اقامت احتمالی تیمهای داوری بر عهده شرکت کنندگان میباشد.
  •  

              شرکت مهندسی نیکان کیفیت اندیش

    تلفن ثبت نام:               

    44695117

    تلفن:

    44633770 - 44695116 - 44695117

    فکس:

    44633770

    وب سایت:

    www.nka.ir

    ایمیل:

    این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

    نشانی:

    تهران، خیابان ستارخان، خیابان رحیمی اصل، کوچه ششم شرقی، پلاک 1، واحد1

    کد پستی

    1454743785

   
   دانلود فرم های و جزوه آموزشی سمینار        
عضویت در کانال اطلاع رسانی مسابقه    دانلود دفترچه و فرم ثبت نام       
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Blue Red Oranges Green Purple Pink

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction